Extra programma

Naast de aangeboden Thema's kunt u ook nog, ter verdieping, kiezen voor een parallelprogramma.

U kunt daarbij kiezen uit:

Healthcheck

De NIVA Health Check is een meting van uw fysieke gesteldheid. Het zegt daarmee iets over uw  lichamelijke fitheid. Het is een belangrijke pijler van vitaliteit. In onze health check worden diverse metingen en lichaamswaarden gemeten. Denk aan conditie en longfunctie maar ook aan bloeddruk, lichaamssamenstelling, lenigheid, spierkracht en cholesterol.

NIVA bespreekt met u de uitkomsten van uw healthcheck en geeft u gerichte adviezen over wat verbeterd kan worden en hoe u dit kan aanpakken.

Verandervermogen

‘Verandering is de enige constante’

Verandervermogen betekent niets meer en niets minder dan het vermogen om met veranderingen om te kunnen omgaan. Hoe doet u dat in een constant veranderde omgeving? Hoe flexibel en bewegingsbereid bent u daarin? Als werkgever, als werknemer? Wat heeft u nodig om in beweging te komen en wat gebeurt er in de beweging om ergens naar toe te gaan, wat hebt u dan los te laten? Waar heeft u afscheid van te nemen om ruimte te creëren om een vitale stap voorwaarts te kunnen maken?

NIVA begeleidt u interactief op individueel - en op teamniveau om bewustwording te krijgen op uw Verandervermogen. Daarmee krijgt u meer regie en invloed op uw gevoel van welzijn en vergroot uw mogelijkheden om daadwerkelijk stappen te nemen.

 

 

Beweging

NIVA biedt vele mogelijkheden aan mensen om aan beweging te doen. Bij NIVA vinden wij het belangrijk dat u een bewegingsvorm kiest die goed bij u past. Die voldoet aan uw behoefte, wensen en mogelijkheden. Traint u graag in een groep of is het nodig dat u eerst individueel aan de gang gaat? NIVA stelt in alle gevallen een op maat trainingsprogramma voor u op.

Bij NIVA kunt u terecht voor medical fitness, personal training, bewegen op muziek, senior fit en circuittraining op een van onze twee trainingslocaties. Beweegt u liever in de buitenlucht? Dan kunt u meedoen met lessen Sportief Wandelen of met de bootcamp light versie Wedren WorkOutside

NIVA heeft vele mogelijkheden in huis om u te ondersteunen op bewegingsgebied. Experts begeleiden u professioneel om fit te zijn, worden en  blijven.

 

Ontspanning

Naast inspanning is voldoende tijd voor ontspanning, rust en herstel ook een belangrijke pijler voor het verkrijgen van vitaliteit. De een ontspant door een goed boek te lezen, de ander door te wandelen in de natuur en een derde bezoekt het liefst een festival. Door te ontspannen laad je je batterij weer op en komen je hersenen weer tot rust en vinden er allerlei herstelprocessen in je lichaam plaats. Sommige mensen hebben moeite om zich goed te kunnen ontspannen. Daar kunnen meerdere redenen voor zijn. Individuele coaching, het doen aan Yoga of gewoon een lekkere ontspanningsmassage kunnen bijdragen om meer ontspanning te ervaren.

NIVA onderzoekt met u welke ontspanning voor u helpend is. We geven voorlichting, laten u ervaren en inspireren u over mogelijkheden die u wellicht niet eerder bekend waren.