Wijsheid over vitaliteit!

01-09-2020

Al terug van vakantie? We starten weer langzamerhand op na een ‘aparte’ zomer.

Wellicht niet weggeweest, Nederland herontdekt als vakantieland, of het toch gewaagd de landsgrenzen over te steken? Uitgerust of alweer aan vakantie toe?

Bovenstaande wijsheid kwamen we tegen, de titel van een oratie van Prof. Dr.Tinka van Vuuren. Ze is aangesteld als bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement te Tilburg.

Zij geeft ook aan; ‘Werkgevers die niets doen aan de vitaliteit van medewerkers, krijgen het de komende jaren flink voor de kiezen’

Bevlogenheid speelt een grote rol in het (werkzame) leven. Meer energie opdoen dan verliezen is soms lastig in ons drukke bestaan. De juiste balans is en blijft een uitdaging.

Wat doet u bv. als werkgever, hoeveel aandacht heeft u voor vitaliteit en bevlogenheid voor uw werknemers? Of hebt u een werkgever die u daar tijd en ruimte voor geeft?

NIVA staat voor u klaar om in gesprek te gaan over uw fysieke en mentale gezondheid en/of hoe u die vorm kunt geven voor uw werknemers.  Wat kan helpen om bevlogenheid en vitaliteit te verbeteren en te versterken.

Een PMO (Preventief Medisch Onderzoek) kan hierin een start zijn.